top of page

Mijn diensten

Creatieve (rouw en verlies) begeleiding voor kinderen en hun gezin.

Rouw en verlies is ruimer dan een overlijden van een persoon of dier. Een echtscheiding, verhuis van een vriendje, grootouder met dementie,... Rouw kent verschillende uitingsvormen: slecht slapen, in zichzelf gekeerd, apathische houding, huilen, explosief gedrag, enorm veel eten of net niet meer eten, lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn,... Soms ligt de onderliggende oorzaak in het verlies van iets of iemand. In mijn begeleiding ondersteun ik kinderen om betekenis te geven aan wat zij niet onder woorden kunnen brengen. Faalangst, stress, allerhande moeilijkheden dat het kind ondervind mogen eveneens aanmeld worden. 

Een gesprek neemt 50 minuten in beslag en gaat steeds door na afspraak.

  • Indiviuele sessie: € 60

Indien u een afspraak niet kan nakomen, gelieve dit ten laatste 24u vooraf telefonisch of via sms te verwittigen. Gelieve omwille van deze reden begrip te hebben dat niet tijdig geannuleerde afspraken volledig aangerekend worden.

Alle andere opdrachten (zoals bijvoorbeeld overlegmomenten, huisbezoeken,…) in het kader van een begeleiding worden in onderling overleg aangerekend per uur.

shutterstock_1999276976_edited.jpg

Individuele begeleidingen met vaste frequentie

"Zo kort als mogelijk, zo lang als nodig"

Het eerste contact is altijd een kennismaking met het kind en zijn rechtstreeks betrokken familie (ouders, voogd, verzorgende). Wederzijdse verwachtingen worden in kaart gebracht, de begeleidingsvraag wordt verduidelijkt. Na akkoord van alle partijen plannen we 2 individuele gesprekken waarin ik het kind verder leer kennen en waar we samen op zoek gaan naar een methode die werkt voor het kind: drama, crea, taal,...

 

De individuele begeleidingen gaan door op zondag voormiddag, in de groepspraktijk Kers&Pit (Aarschotsesteenweg 172B, Ramsel). In samenspraak met de school kan een begeleiding ook op school doorgaan, tijdens de schooluren.

Huisbezoek of andere activiteiten als aanvulling op de individuele begeleiding.

"ondersteuning op maat"

Gaan groeten bij oma, naar de plaats van het ongeval van Louis, verhaal geven aan mijn klas na het overlijden van mijn huisdier "meneer Konijn",... 

shutterstock_2192240761_edited.jpg
bottom of page